Nagovor ravnateljice

Drage učenke in učenci!

Za nami je že več kot mesec  dni pouka na daljavo. Najverjetneje bo večina učencev to koledarsko leto zaključilo pouk na daljavo.

Najprej namenjam besede učencem 1.-5. razreda.

Zadnja dva tedna sem bila prisotna pri vašem pouku preko videokonferenc. Tako kot so pohvalile učiteljice vaše šolsko delo, lahko tudi sama rečem, da ste me presenetili z vašim zavzetim delom. Čestitke učencem 1.- 3. razreda in seveda staršem, ki vam pomagajo. Čestitke tudi tretješolcem, ki res kažete samostojnost pri delu z računalnikom.

Četrto- in petošolci:

Večina vas zelo zavzeto in odgovorno opravlja šolsko delo. Seveda pa se med vami najde kakšen sošolec, ki bi si rad privoščil še kakšen dan počitnic. Vestno opravljajte šolsko delo.

Učenci 6.-9. razreda:

V naslednjih dneh se bom pridružila tudi vam pri pouku preko videokonferenc. Upoštevajte vse dobro namerne nasvete in opozorila svojih učiteljev. Učiti in naučiti se morate sami. Zato opravljajte vso šolsko delo sproti.

Dragi starši!

Šola stoji, je lepa, a manjka živahnosti in drena po hodnikih. V letošnjem letu so do sedaj odpadla vsa  planirana srečanja, kjer bi se lahko skupaj z učitelji, učenci in vami poveselili dela in uspeha naših učencev. Želim, da se veselite tudi sedaj vsakega napredka vašega odtroka; nekateri rabijo več vzpodbude, več nadzora, drugi so samostojni –odrasli. Različni so, različne življenjske poti si bodo izbrali, in tako je prav, da imamo to mavrico različnosti in drugačnosti.

Smo v decemberskem času. Večeri so dolgi. Izkoristite jih za pogovore. In nenazadnje je to čas, ko imamo Slovenci veliko običajev, ki so zelo lepi in povezujejo družino. 4. december je sv. Barbara; takrat se seje žito. Če pa bo kdo pozabil, lahko to naredi še 13. decembra na sv. Lucijo. Poveselite se ob Miklavževem večeru, mogoče si  pogledate tudi,  kako se napravi poprtnik, ali pa vsi skupaj naredi nekaj ptic miru in nam jih prinesete v šolo za našo novoletno jelko.

Dan naj bo namenjen delu: delu v službi, šolskemu delu. Večer pa naj bo samo vaš: miren, lep, nasmejan in poln pričakovanja prihodnjega dne.

V imenu vseh delavcev šole vam želim zdravja in pazite na vse okoli sebe.

Pa do naslednjega snidenja- SREČNO!

Ravnateljica: mag. Majda Zaveršnik Puc

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.